Stageblogs

Benieuwd hoe het is om stage te lopen bij het leukste park van Nederland? Lees dan snel de ervaringen van onze toppers!

Een dag als Sales Stagiaire

Hallo! Mijn naam is Maud en ik ben 19 jaar oud. Ik loop stage op de Sales afdeling bij Attractie- en Vakantiepark Slagharen. Op de Sales afdeling ben ik bezig met allerlei werkzaamheden rondom tickets en acties. Ik maak onder andere barcodes, actiecodes en vrijkaarten aan en verstuur deze codes en kaarten naar onze partners.

Met behulp van een ticketsysteem dat wij gebruiken zorg ik ervoor dat de tickets gedurende een bepaalde periode geldig zijn en gescand kunnen worden bij de toegangspoorten. Een andere taak waar ik me mee bezighoudt is het inrichten van het kassasysteem bij de Guest Service. Wij hebben tientallen acties lopen met partners, deze acties moeten allemaal in de kassa staan. Ben jij op zoek naar een unieke en leerzame stage? Ik heb een aantal foto’s geblurd vanwege de privacy!

Dag opstarten in de mailbox

Ik begin mijn dag met het doornemen van mijn mailbox. In mijn mailbox ontvang ik onder andere (kleine) opdrachten van mijn stagebegeleider, verzoeken van het aanleveren van barcodes, vragen van recreatieparken rondom onze samenwerking met ticketverkoop en interne mail met informatie vanuit het park.

Tickets controleren

Vanuit de Guest Service op ons park ontvangen wij bij de Sales afdeling regelmatig vragen of problemen over een actie of ticket. Ik ga dan uitzoeken waar het probleem zit en ga het snel proberen op te lossen. Op de foto heb ik van de Guest Service tickets ontvangen die niet gescand konden worden bij de ingang. In het systeem en op het ticket zoek ik naar het achterliggende probleem.

Om rapportages goed te laten verlopen moeten wij ervoor zorgen dat deze tickets mee worden geteld in aantal gescande tickets. Dit voeren wij bij deze tickets handmatig in. Wij willen namelijk graag weten hoeveel gasten wij hebben ontvangen en via welke partner zij een ticket hebben gekocht.

Handleiding maken

We proberen op de salesafdeling steeds meer handleidingen te schrijven. Deze handleidingen worden gebruikt voor taken die niet regelmatig voorkomen, maar wel van belang zijn om te kunnen uitvoeren. Daarom is een handleiding belangrijk en al helemaal voor wanneer er een nieuwe collega komt.

Tijd voor mijn schoolopdracht

Op mijn stage krijg ik ook voldoende tijd om aan mijn schoolopdrachten te werken. Mijn collega’s helpen mij graag met vragen. Ook kijken ze mijn opdrachten even met mij door als ik dit nodig ben. Dit scheelt me heel veel tijd buiten mijn stage om.

Voorbeeld van het ticketsysteem

Hier heb ik ons ticketsysteem, ik ben hier dagelijks in bezig. In dit systeem kun je allerlei tickets en codes aanmaken, maar ook rapportages in aflezen en uitdraaien. Ook ontvangen wij in dit systeem alle bestellingen van klanten.

Flyers rondbrengen naar partners

Vandaag ben ik een dagje onderweg met de auto. Met recreatieparken rondom Slagharen hebben wij een samenwerking. De parken kunnen met korting onze tickets aanbieden aan hun gasten. Per verkochte ticket krijgen deze recreatieparken een commissie van ons. Het is dus voor beide bedrijven interessant. Ik breng ze daarom flyers langs om de actie meer zichtbaar te maken voor de klant. Ook geef ik ze een poster af met informatie over het Slagharen Festival dat binnenkort plaatsvindt.

Abonnementen printen en/ of aanmaken

Wij verkopen verschillende abonnementen aan onze gasten. Een taak van mij hierin is het aanmaken en printen van abonnementen. Hier heb ik een aantal abonnementen geprint en ik leg ze klaar in een envelop, zodat de gast zijn of haar abonnement kan ophalen.

 

“Op mijn stage krijg ik ook voldoende tijd om aan mijn schoolopdrachten te werken. Mijn collega’s helpen mij graag met vragen.”

Een dag als Stagiaire (Content) Marketing

Hey! Mijn naam is Ilse en ik zit in het laatste jaar van mijn opleiding Mediaredactiemedewerker. Sinds februari loop ik stage bij Attractie- en Vakantiepark Slagharen, omdat ik binnenkort afstudeer ben ik tijdens mijn stage bezig geweest met mijn proeve. Hiervoor mocht ik zelf opdrachten bedenken en kreeg ik de ruimte om hier mee bezig te gaan.

Daarnaast ben ik voornamelijk bezig met het schrijven van content voor de nieuwsbrief, op sociale media en de website. Ik maak ook aanpassingen op de website en bedenk daarnaast soms ook zelf opdrachten om te maken. Het is een hele vrije stage en ik mag mijn dag zelf indelen, daarom maak ik soms ook video’s en schrijf ik blogs!

Start van de dag

We beginnen elke dag met ‘de start van de dag’. Dan staan we allemaal op en noemen we op wat we die dag gaan doen. Zo weten we van elkaar wie wat doet en houden we het overzicht. Na de start van de dag beginnen we met onze taken. Vandaag is het dinsdag dus hebben we het marketing overleg, daar gaan we om 10.00 uur samen met het hele team heen.

Marketing overleg

Tijdens het marketingoverleg bespreken we alles rondom campagnes, evenementen en sociale media uitingen. Vandaag hebben we vooral overlegd over het Slagharen Festival en hoe we de fotografie gaan aanpakken, de tijd vloog voorbij en voor we het wisten hadden we alles besproken. Daarna heb ik nog een paar uurtjes om aan de slag te gaan met mijn opdrachten en wordt het tijd voor een gezellige lunch!

Stagiaire lunch

Iedere maand spreken alle stagiaires binnen Slagharen af om een keer samen te lunchen. Tijdens de lunch eten we ergens wat op het park, bespreken we onze stages en leren we elkaar beter kennen. Het is altijd erg gezellig en we proberen om iedere maand ergens anders te eten en een attractie uit te proberen. Het is niet alléén super gezellig, we bespreken ook wat we goed vinden gaan met onze stages en wat beter kan. Deze maand hebben we poffertjes geprobeerd, het was echt heerlijk. Na de lunch bood een collega ons ijsjes aan, echt heel lief!

Aan de slag met de website

Na de lunch lopen we gezamenlijk terug naar het kantoor en gaan we weer aan het werk. Ik ga bezig met de website, ik heb vorige week een voorstel geschreven over hoe we de entertainment pagina’s beter kunnen maken. Hiervoor heb ik drie pagina’s herschreven en twee nieuwe bedacht. Nu is het tijd om deze op de website te plaatsen! Het is leuk werk waarbij je veel op je eigen manier mag invullen. Wanneer ik klaar ben laat ik het aan mijn praktijkbegeleider zien en mag ik het publiceren. Het voelt goed om je eigen werk online terug komen te zien.

Terug naar huis

De rest van de middag werk ik rustig door, om 17.00 uur is het alweer tijd om naar huis te gaan. We pakken onze spullen in en lopen gezamenlijk vanaf het kantoor naar de parkeerplaats. Het is ongeveer tien minuten lopen, maar onderweg kun je genieten van de sfeer op het park. We wensen elkaar een fijne avond en zien elkaar de volgende dag weer!

“Daarna heb ik nog een paar uurtjes om aan de slag te gaan met mijn opdrachten en wordt het tijd voor een gezellige lunch!”

Een dag als HR-stagiaire   

Rond 8.45 kom ik aan bij Slagharen, ik parkeer mijn auto en ik loop over het park naar kantoor toe. Ik vind dit elke ochtend zo leuk dat ik door een attractiepark loop onderweg naar kantoor. Eenmaal op kantoor praat ik gezellig bij met mijn HR-collega’s. Elke dag ziet er anders uit maar vandaag staat er op de planning: een TikTok maken om open vacatures te promoten.

Samen met mijn collega’s trekken we het park in en maken we de leukste beelden bij de attracties en in Aqua Mexicana. Tussen het filmen door lachen we met z’n allen en is het ook leuk om medewerkers te spreken die op de locaties werken. De opnames zijn klaar en we lopen weer terug naar kantoor.

Eenmaal terug op kantoor ben ik druk met het aanpassen van de vacatureteksten en verstuur ik deze direct naar de betreffende afdelingen.

Daarna ga ik naar OC en heb ik een sollicitatiegesprek. Het is een goed gesprek met een dame die gesolliciteerd heeft voor Attractiepark Medewerker. Samen met de Shiftleader Attractiepark besluiten we om haar aan te nemen. Superleuk!

Ik ga weer terug naar kantoor en een van de HR-collega’s vraagt of we een patatje willen voor de lunch. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. We eten gezellig samen en we lopen daarna een rondje over het park. Op de HR-afdeling proberen we elke dag een rondje te lopen en dat is ook altijd erg fijn. Even wat frisse lucht.

Na de pauze heb ik een gesprek met mijn Stagebegeleider, Amber, over mijn werkzaamheden en hoe het gaat. Het is een fijn gesprek en ik heb weer genoeg te doen!

Sinds kort openen we af en toe weer de Job saloon op het park waar gasten die op het park zijn kunnen solliciteren. Ik loop samen met mijn collega daar heen om hem te openen. Ook zien we een aantal internationale medewerkers die sinds kort hier werkzaam zijn en we doen een rondje om te vragen hoe het gaat en of ze het naar hun zin hebben. Het contact met de medewerkers vind ik altijd erg leuk en dat maakt mijn stage dan ook interessant.

Het is lekker weer dus we besluiten om nog een ijsje te halen op het park. Het leuke aan stage lopen bij Slagharen is dat er elke dag wel iets gebeurt. Wat ook opvalt is dat bijna iedereen altijd in een goede bui is want het is een feestje om bij Slagharen te werken. Binnen de HR-afdeling is iedereen ook heel behulpzaam.

Terug op kantoor werk ik met mijn stagebegeleider aan de verwerking van aangenomen sollicitanten. We zorgen ervoor dat alle gegevens zijn aangeleverd zodat er snel een contract opgesteld kan worden. Na het bijwerken van vrijkaarten, club van elf kaarten en gezinsabonnementen vul ik mijn uren in en werk ik mijn logboek bij. Mijn dag bij Slagharen sluit ik af met een tevreden gevoel, het is altijd leuk en gezellig werken bij Attractie- en Vakantiepark Slagharen!

Romy – HR stagiaire mei 2023

“Ik vind dit elke ochtend zo leuk dat ik door een attractiepark loop onderweg naar kantoor.”

Een dag als Stagiaire Grafische Vormgeving

Hi! Mijn naam is Tessa en ik studeer Communication & Multimedia Design op de Hansehogeschool in Groningen. Ik ben Stagiaire Grafische Vormgeving bij Attractie- en Vakantiepark Slagharen en loop inmiddels drie maanden stage. Ondertussen heb ik veel mogen leren over InDesign en over het bedrijfsleven.

Tijdens mijn stage ben ik een onderdeel van het marketingteam en helpt ik met het vormgeven van signage, advertenties en nog veel meer. Mijn werkzaamheden kunnen soms per dag enorm verschillen, maar die afwisseling vind ik wel fijn. Ik snap dat zoeken van een geschikte stage moeilijk is, daarom zal ik je vertellen over hoe een dag als stagiair grafische vormgeving eruit kan zien!

Onderweg in de ochtend 

Zoals bijna elke ochtend begin ik mijn dag in de bus. Ik woon in Hoogeveen en moet ongeveer een half uur met de bus reizen om bij het centrum van Slagharen te komen. Vanaf daar loop ik naar de personeelsingang van het attractiepark, om vanaf daar door het attractiepark naar het kantoor toe te lopen. Dit is rond kwart voor 9, dit betekent dat het park nog niet open is en je het magische attractiepark zonder mensen kunt zien!

Filmen in de Red Bandits Adventure  

Wanneer ik op het kantoor aankom, vraagt mijn stagebegeleider Malissa of ik vandaag model wil staan met een andere collega. Ze heeft een video nodig voor de homepagina van de website van het Attractiepark. Hierbij moet de nieuwe attractie, de Red Bandits Adventure, mooi in beeld komen. Hierbij wil ik graag helpen en dus start ik de dag in een bootje!

Tekenen op de iPad 

Eenmaal terug op het kantoor zie ik dat ik de opdracht heb gekregen om een bericht te maken voor op Instagram en Facebook. Ik vind het leuk om te tekenen en gebruik dit vaak als een tool om dingen te ontwerpen. Slagharen geeft je hier veel vrijheid in en moedigt het aan om de dingen die je leuk vindt te gebruiken tijdens het ontwerpen. Daarom teken ik vandaag een auto met Randy & Rosie er in, vanwege de start van het nieuwe seizoen van Formule 1.

Lunchen en een middagwandeling 

Tijdens de middagpauze gaan we met een aantal collega’s een stukje lopen en koop ik wat croissantjes bij de supermarkt op het park. Deze ligt op 50 meter afstand van het kantoor en is ideaal als je wat eten vergeet mee te nemen vanuit huis.

Een sociale media campagne

Na het lunchen ga ik bezig voor een campagne voor Attractie- en Vakantiepark Slagharen. De campagne moet gaan over de vakantiehuisjes en de camping. Ik maak een eerste ontwerp en stuur deze via de mail naar mijn collega’s. Hierna krijg ik een aantal keer feedback, waarmee ik uiteindelijk het definitieve ontwerp maak. Een week later gaat de campagne online, waardoor je de beelden als reclame op sociale media tegen kunt komen!

Terug naar huis 

Uiteindelijk is het 5 uur en tijd om naar huis te gaan. Op weg naar de bus kom ik nog een ontwerp van mij tegen die net is opgehangen. Het blijft bijzonder om te zien dat de ontwerpen die ik zelf heb gemaakt worden gebruikt in en om het park. Dit is een hele fijne manier om de dag af te sluiten!

 

“Het blijft bijzonder om te zien dat de ontwerpen die ik zelf heb gemaakt worden gebruikt in en om het park. Dit is een hele fijne manier om de dag af te sluiten!”

Ben jij op zoek naar een unieke en leerzame stage? Bekijk onze stagevacatures!