03
0

Manager Bouw bij afdeling Technische Dienst

Ik ben Bertus Nijkamp, 60 jaar en al heel lang werkzaam bij Slagharen, waar ik vandaag de dag nog steeds met plezier naar toe mag gaan.

Geen standaard planning en gevarieerde werkdagen

Een standaard werkdag bestaat eigenlijk niet. Een dag loopt vaak anders dan gepland, maar dat maakt het werk ook uitdagend en verrassend. Er zijn veel leuke aspecten aan het werken bij Attractie- & Vakantiepark Slagharen. Ik vind het leuk om met nieuwe bouwprojecten bezig te zijn, zoals de nieuwe entree die we in seizoen 2018 hebben geopend. Maar, het leukste is daarbij denk ik wel dat we met alle medewerkers proberen om de gasten, jong en oud, een veilige en onvergetelijke dag te bezorgen.

“Een baan bij Attractie- & Vakantiepark Slagharen betekent werken op een niet alledaagse plek.”

Strategisch denkwerk en transparante communicatie

Mijn werkdag begint vroeg. Dan is het nog erg stil op het park en daardoor kan ik geconcentreerd werken. De vroege ochtenduren zijn voor het (strategische) denkwerk. Allereerst check ik mijn mailbox en naar aanleiding hiervan verzamel ik mijn invallen, stippel de koers uit van die dag en stel prioriteiten. Dit is voor mij van groot belang, want ik gun mezelf elke dag een wedstrijd die ik kan winnen. Het is een stukje zelfcompassie die me helpt om op de langere termijn meer voor elkaar te krijgen. Vooral omdat het vaak anders loopt en er heel veel onverwachte werkzaamheden tussendoor komen en je doelen bij moet stellen. Er is een stelling die zegt dat we overschatten wat we in een dag kunnen doen en onderschatten wat we kunnen doen in een week of maand. Door mij hier aan vast te houden ga ik aan het eind van de dag met een voldaan gevoel naar huis. Wanneer de collega’s later binnenkomen geef ik hen uitleg over de werkzaamheden, de koers en de doelstellingen van die dag. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van lijsten. Ik communiceer daarbij transparant. Ik vind het belangrijk dat het team weet welke rol het daarin speelt en wat de bijdrage van ieder persoonlijk is. En zo beginnen we met het hele team aan een nieuwe werkdag waarbij we er met plezier (achter de schermen) aan meewerken om de visie van Attractie- & Vakantiepark Slagharen uit te dragen.